Hur kan man garantera en glad, frisk katt.

Ansvariga kattägare är alltid ber oss frågor, som vi har samlat in och besvarats dig. Ta reda på vad som gör din katt frisk och lycklig - från näring till grooming. Känn dig fri att ta del av våra andra erbjudanden till dig också: Få individuell rådgivning eller kontakta vår serviceavdelning. Vi är alla kattvänner här!

Viktproblem

Min katt har en tendens att gå upp i vikt!

För vikt problem är det viktigt att använde en sänkt fetthalt mat och därmed ge optimalt stöd för metabolismen. Erbjuder reducerade partier, kontrollera kattens vikt regelbundet och inklusive Happy Cat Adult light i kosten all hjälp för att förhindra överdriven vikt! Ge det ensam eller blandas med fettreducerat Alpin nötkött vuxen sort för att hjälpa din katt förlora några pounds. Dessa stora kroketter uppmuntrar katter att äta långsammare och tugga maten ordentligt. Resultatet: en nöjdare katt. Happy Cat Voralpen-Rind (alpin nötkött) är också perfekt för att förhindra viktökning hos kastrerade katter. 

Tip: Så kallade blandad utfodring, det vill säga att ge våt samt torrfoder, är perfekt för djur med en tendens till viktökning. Mängden mat som erbjuds kommer att baseras på de proportioner som rekommenderas för både fodertyper : Om rekommenderade dagliga delen av torrfoder är 50g och våt mat är 400g, och du vill erbjuda både i lika delar, som innebär ½ en ranson torrfoder (25 g) och ½ en ranson av våt mat (200g). När du väljer en våt mat är det viktigt att fetthalten är så låg som möjligt (under 1%). Fetthalten visas i "analysen" på förpackningen under rubriken "råfett".

Och slutligen: Om din katt är kraftigt överviktig kommer det att bli nödvändigt att införa en lämplig viktminskning diet. Detta bör endast ske efter samråd med en veterinär som alltför snabb viktminskning hos katter kan leda till leverproblem.

Förebyggande av stenar i urinblåsan

Hur kan bildandet av stenar i urinblåsan förebyggas?  

Katter är ursprungligen "ökendjur" och deras urin kan bli mycket koncentrerad. De har därför en tendens att lida av stenar i urinblåsan. Recepten från Happy Cat Supreme produkter tar detta anlag hänsyn. Alla våra HAPPY CAT Supreme sortiment sorter (utom njure Diet) surgörs för att förhindra urinblåsan stenar. Dock bör katten också alltid ha tillräckligt med friskt vatten att dricka: där så är möjligt, ge flera "bevattningspunkter" och placera inte vattnet omedelbart bredvid sin matskål. Om en katt har en stark predisposition, så det kan ha problem oavsett förebyggande åtgärder vidtas, och bör därför övervakas noggrant. "Mixed matning", en kombination av torr och våt mat, är ett utmärkt förebyggande för katter som har en predisposition för stenar i urinblåsan eller som dricker inte tillräckligt med vatten! (se även "Vad är blandad utfodring?")

Hud och päls

Vilken mat är bra för päls och hudproblem?

Endast de bästa ingredienserna och ett högt innehåll av essentiella näringsämnen - vilket är fallet med alla Happy Cat Supreme produkter - säkerställa optimal vård och ge bästa möjliga grunden för en mjuk, glänsande päls och frisk hud. Vid klåda och återkommande problem bör veterinär konsulteras för att fastställa den bakomliggande orsaken.

Vilka särskilda överväganden är där för långhåriga katter?

När du tvättar sig, långhåriga katter svälja ofta betydligt mer hår än sin korthåriga motsvarigheter. Om pälsen är tråkig, blir det tovigt lättare. Livsmedel av hög kvalitet - som Happy Cat Supreme- garanterar en silkeslen päls och är ett måste i dessa fall som det har ingredienser för att förebygga uppkomsten av hårbollar! Men inte ens de mest näringsrika kattmat ingen ersättning för regelbunden, noggrann grooming av ansvariga kattägare!

Digerering

Vad kan jag göra åt matsmältning? 

Djur med känsliga tarmsystem bör endast matas mycket livsmedel av hög kvalitet - som Happy Cat Supreme. Om du misstänker att din katt lider av en födoämnesallergi eller intolerans, rekommenderar vi gluten- eller kornfria produkter såsom de i vårt la Cuisine sortiment. När du har hittat rätt mat, undvika att göra ändringar när så är möjligt, eller införa förändringar mycket gradvis under 7 dagar eller så. Frekvent eller återkommande problem menar katten bör tas till veterinären för en grundlig undersökning.

Tänder

Hur kan jag hjälpa till att hålla min katts tänder friska?

Det är väl känt att torrfoder är mycket viktigt att stärka och ta hand om tänderna. Även om det inte helt kan förhindra tandsten om katten har en tendens att detta kan det åtminstone till övervägande del skjuta upp dess förekomst. En annan viktig aspekt är att bita stora kroketter hjälper till att hålla tänderna fast och hindrar dem från att bli löst. Förresten, alla Happy Cat Supreme kroketter är också perfekt för att blanda in i vått mat. Happy Cat Adult Stor Breed X-large croquettes eller också stora Happy Cat Adult nötkött croquettes stimulerar tandvård hos katter som föredrar våtfoder.

Sök