Sanna Hortlund

Jag heter Sanna Hortlund, är 22 år gammal och bor i Älvsbyn, en liten kommun i norra Norrland. Här bor jag tillsammans med min sambo och våra två katter i en villa. Jag har alltid varit en djurmänniska men har alltid varit rädd för katter.

Beslutet att vi skulle skaffa katt kom egentligen rätt så hastigt. Jag hade ända sedan jag flyttade hemifrån velat ha husdjur men då tänkt på hund. Men då min sambo är allergiker så skulle det inte gå. När vi började kolla olika alternativ så fick vi lära oss att det fanns en allergivänlig kattras, en sibirisk katt. Plötsligt en dag så var det en facebookannons ute, en uppfödare i närheten hade en ledig kattunge och där satt hon, våran lilla Zelda. Redan nästa dag hälsade vi på och tingade våran första egna katt. Jag var såklart fortfarande rädd för katter men förstod att det skulle gå över så fort jag fick lära känna min egna lilla kattunge.

Ett år senare kom Zed till vår familj, en Neva Masquerade. Han är lugn i jämförelse med fartfyllda Zelda.
Han visade oss fort vad trygghet var och jag förstod där och då att han skulle bli en underbar utställningsoch avelskatt. Idag åker jag runt i hela Sverige, ja till och med utomlands, för att ställa ut Zed. Han är väldigt framgångsrik inom utställning och blev bästa junior 2018 i vår kattklubb. Han blev 1:a i Sverige 2018 bland alla nevor i grupp 2 (som är en färgkategori), och han har i maj
2019 tagit sin Championtitel. Jag kommer fortsätta ställa ut honom så länge han vill och kan. Han har dessutom blivit pappa till några kattungar.

Zelda har testat på utställning men det var inget för henne. Hon stannar gärna hemma med husse och ligger i soffan medan jag och lillebror Zed åker på utställning. Däremot uppskattar hon promenader utomhus då och då, det är härligare att titta på fåglar än att vara på utställning!


Sanna Hortlund

Catya Segendorff

Hej!

Mitt namn är Catta och min man och jag bor med våra 8 barn i en underbar villa på landet utanför Älmhult i Smålands djupa skogar. Villan har min man byggt och den är fylld till bredden med kärlek, barn och djur. Jag älskar djur och i hela mitt liv har jag haft katt och hund. Under min uppväxt så hade mina föräldrar perserkatt och det kom jag att föda upp under en period. Jag ställde ut mycket och min hane Hassellidens Izzano blev Grand international Champion. Jag pausade min uppfödning under några år när barnen var små. Under de åren njöt jag av katterna endast som härligt sällskap och familjemedlemmar. Jag har haft stamnamn sedan 2001 och fött upp fina friska avkommor först perser och exotic och sedan några år tillbaka ragdolls. Jag avlar i liten skala och har någon kull då och då. Det är en underbar hobby. Jag är mycket noga med att avla på friska och sociala individer och lägger mycket tid på varje kattunge för att de ska bli lugna, trygga och sociala varelser. Vi vänjer dem med bad och att borsta tänder och annat som är viktigt för att en katt ska vara trygg och sund. Jag är stolt över jag har haft några återkommande kunder då de blivit så nöjda med min uppfödning att de vill ha katt från samma lugna, trygga och kärleksfulla uppfödning igen trots att de bor långt borta.

I vår familj har vi fyra härliga ragdolls, underbara, lugna och sociala katter. Då katterna är familje- medlemmar och djupt älskade så är allt med katterna viktigt! Jag är noga med vad mina katter äter och är så glad att jag blev tipsad om Happy Cat. Mina katters päls har blivit otroligt glansig och tjock, det är stor skillnad från det foder de åt innan. Katterna äter med god aptit och det är så bra att det finns många olika smaker och även olika storlek på matbitarna.

En stor varm kram från mig och mina underbara katter

Catya Segendorff


Catya Segendorff
Sök